Mijn verhaal

Mijn naam is Sonja Zijlema (1965). Ik ben gehuwd en heb een dochter en een zoon. Naast maatschappelijk werker (v) in de hulpverlening, heb ik ervaring opgedaan in het groepsmaatschappelijk werk. Met ingang van 2009 maak ik gebruik van deze werkervaringen in mijn eigen Praktijk ”De Fontein” .

Ik heb ontdekt, dat heel veel mensen in hun hoofd zitten en het contact verloren zijn met hun lichaam. Ik dacht: ”spanning zit in het lichaam”. Ik moet iets met het lichaam, want alleen de situatie in kaart brengen en cliënten handvatten aanreiken is niet genoeg.

Aangezien ik een paar jaar geleden zelf rugklachten had, besloot ik Stoelshiatsu-behandelingen te ondergaan. Ik ontdekte toen, hoe erg ik in mijn hoofd zat. Ik werd me bewust van mijn eigen spanning in mijn lichaam en hoe groot deze was. Door Shiatsu therapie ben ik van mijn klachten af. Daarbij ben ik opnieuw bewuster van mezelf geworden.

Na de cursus Stoelshiatsu heb ik de opleiding Zen-shiatsu gevolgd. Een intensieve opleiding die mij veel gegeven heeft. Ik was jaren op zoek naar de rust. Shiatsu heeft mij de rust gebracht, omdat ik de verbinding ben aangegaan met mijn lichaam.

Kort samengevat betekent Shiatsu voor mij:
BEWUSTWORDING, ERKENNING, HERKENNING, EVENWICHT, YIN EN YANG, BALANS, RUST=ZEN